Georges Charles Guillain (shqiptimi frëngjisht: [ɡilɛ̃], 3 mars 1876 – 29 qershor 1961) ishte neurolog francezë.

Georges Guillain

Ai studioi mjekësinë në Rouen dhe Paris, ku ai mësoi edukimin klinik në disa spitale.

Ai më vonë u bë kreu i klinkës (frëngjisht: chef de clinique) për sëmundje nervore. Pas përfundimit të Luftës së Parë Botërore, ai punoi në Spitalin Charité në Paris, e ndjekur nga një profesor i neurologjisë në Salpêtrière (1923).

Në vitin 1920, me shokun e tij Jean Barré (1880-1967), ai botoi një vepër të madhe me titull Travaux neurologiques de guerre, një libër që përshkroi dy përvojat klinike të mjekëve gjatë kohës së luftës. Ai ishte anëtar i Akademive Shkencore të Francës, Amerikane dhe Japoneze, dhe më 1949 u emërua komandant i Légion d'honneur.