Gert Wingårdh

arkitekt suedez

Gert Bo Wingårdh (lindi më 26 prill 1951) është arkitektë suedezë. Wingårdh ka marrur pesë Çmimin Kasper Salin, i cili është i vetmi arkitektë që ka marrur më shumë sesa arkitektë tjerë suedezë. Punimet e tij variojnë nga pajisjet e dyqaneve në komplekset e fabrikës, dhe ai ka marrë pjesë në disa projekte që kanë marrë vëmendjen ndërkombëtare.[1] Ai është djali i Carl August Bo Wingårdh dhe Ulla Wingårdh.[2]

Gert Wingårdh (2015)

BiografiaRedakto

Kur Wingårdh ishte dhjetë vjeç, ai u zhvendos bashkë me familje në Göteborg. Ai studioi për artin në një shkollë në Göteborg. Një udhëtim në Romë bëri që Wingårdh të filloj të studiojë për arkitetkturën në Univesitetin e Teknologjisë Chalmers. Pastaj filloi të punojë dy vite në zyrën e arkitekturës së Oivegrenit në Göteborg, pas së cilës ai filloi biznesin e tij. Wingårdh ka punuar si zëvendës profesor në Universitetin e Lundit dhe në vjeshtën e vitit 2007 ai ishte i punësuar si profesor artistik dhe inxhinieri në Universitetin e Teknologjisë Chalmers. Gert Wingårdh ka një pronësi të vetën Wingårdh arkitektkontor.

ReferimetRedakto

  1. ^ Lena From: Artikulerad sensualism i Mikael Nanfeldt (red) "Gert Wingårdh. Trettio års arkitektur genom fyrtio år." Röhsska museet 2008
  2. ^ Sveriges befolkning 1970, (CD-ROM version 1.04) Sveriges Släktforskarförbund 2003