Geta (Japonisht: 下駄) janë një formë e këpucëve tradicionale japoneze që ngjasojnë me nallane dhe shoshone. Ato janë një lloj sandale prej druri të ngritur të mbajtur mbi këmbë me një pëlhurë të tundur për të mbajtur këmbën lart mbi tokë.

Geta

Geta vishen kryesisht me yukata, por ndonjëherë edhe me veshje perëndimore gjatë muajve të verës. Ndërsa geta zakonisht vishen vetëm me yukata ose rroba të tjera joformale japoneze ose rroba perëndimore, nuk ka nevojë të vishni çorape. Zakonisht, njerëzit veshin pak më shumë zōri kur veshin tabi.

Geta nuk vishen normalisht në dëborë, sepse bora shpesh ngec në dhëmbët e getës, duke e bërë të vështirë ecjen. Sidoqoftë, në kohërat historike, ato visheshin në dëborë.