Zōri (草履) janë sandale të sheshta dhe të zgjatura japoneze të bëra prej kashte orizi, rrobe, druri të llakuar, lëkurë, gome, ose - më së shpeshti dhe joformalisht - materiale sintetike.

Zōri tipik japonez brenda një tempulli budist në Ohara, në veri-lindje të Kiotos, Japoni

Ashtu si të gjitha sandalet japoneze, zōri rrëshqasin lehtë, gjë që është e rëndësishme në Japoni, ku këpucët hiqen dhe vihen përsëri kur hyjnë dhe dalin nga shtëpia dhe ku lidhja e lidhësave të këpucëve do të ishte jopraktike në veshjet tradicionale.

Format tradicionale të zōrit shihen kur vishen me veshje të tjera tradicionale. Format moderne janë mjaft të zakonshme, megjithatë, me veshje të rastësishme perëndimore, veçanërisht në verë. Ndërsa geta tani vishen kryesisht me yukata informale, zōri tradicionale shpesh vishen me kimono më zyrtare.