Gilbert Newton Lewis lindi më 23 tetor 1875 në Weymouth, Massachusetts, ShBA dhe vdiq më 23 mars 1946 në Berkeley (Kaliforni). Ishte fizikant dhe kimist amerikan (ShBA).

Gilbert Newton Lewis