Gjata është një fshatkomunën Lunxhërrrethin e GjirokastrësShqipërisë.

Gjati
Popullsia
 • Gjithsej280 Banore

Fshati mendohet te jete krijuar ne shekullin 16.

Shih edhe Redakto


Fshati Gjat i qu ajtur ne kohet e Lashta Gorjatet , permendet qysh ne vitin 1075 kur Peshkopi i Drinopolisit mori ne Juridiksion fshatrat e lugines se Drinos ku permendet edhe Gorjateti me Tete (8) mullinj dhe dhjete (10) cifte qesh.