Hape menynë kryesore
harta topografike e Australisë

Australia me tërë sipërfaqen e asaj shtrihet në Hemisferen Jugore të botës. Me përjashtim të Azisë, përkatësisht Arkipelagut të Malajës, ndodhet shum larg kontinenteve të tjera, sidomos Evropës, mirëpo, sot me zhvillimin e komunikacionit detar, e sidomos atij ajror, largësia e këtij kontinenti me kontinentet tjera të botës është zvogluar shumë. Australia është kontinenti më i vogël i rruzullit tokësor. Sipërfaqja e përgjithshme e Australisë është rreth 7.7 milion km2. Është i vetmi continent që përfaqëson nji shtet.

Përmbajtja

RelieviRedakto

KlimaRedakto

tipet klimatike

UjratRedakto

Bota bimoreRedakto

Bota shtazoreRedakto

Shiko dhe këtëRedakto