Gjermanishtja e Epërme është një familje e gjuhëve të larta gjermane që fliten kryesisht në zonën jugore gjermane.

Gjermanishtja e Epërme

Oberdeutsch
Flitët në Gjermania jugore, Zvicra veriore dhe qendrore, Austria, Lihtenshtajni, Italia Veriore (Tirol Jugor), Franca (Alsace)
Taksonomia
Filogjeneza indo-evropiane
 Gjermanike
  Perendimore Gjermanike
   Të larta Gjermane
    Gjermanishtja e Epërme
Oberdeutsche Mundarten.png