Hape menynë kryesore

Gjimnazi "Drita" (malaz. Gimnazija "Drita") është një gjimnaz privat në gjuhën shqipeUlqin, Mal të Zi. Mësimi zhvillohet sipas programit të drejtimit të gjimanzit të përgjithshëm, të miratuar nga Ministria e Arsimit dhe e Sportit e Malit të Zi.

Drejtori aktual i gjimnazit është Fejzo Hoxha.

HistoriaRedakto

Gjimnazi privat “Drita” është institucioni i parë privat arsimor-edukativ në gjuhën shqipe në Mal të Zi i inicuar nga Fondacioni “Nur” me kryetar Husejn Bisha.

Qeveria e Malit të Zi, gjegjësisht Ministria e Arsimit dhe e Sportit, më 30 gusht 2006 ka miratuar vendimin për dhënien e lejes për punë të Gjimnazit privat “Drita” në Ulqin. Inagurimi zyrtar me rastin e hapjes së Gjimnazit privat “Drita” është bërë më 03 shtator 2006, ndërsa procesi mësimor filloi më 04 shtator 2006.[1]

Shiko dheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Gjimnazi Drita: Historikugjimnazidrita.com

Lidhje të jashtmeRedakto