Hape menynë kryesore

Gjon Muzaka (italisht:Giovanni Musachi) ka qenë fisnik shqiptar nga Familja Muzaka, që historikisht ka sunduar në rajonin e Myzeqesë, Albania.[1]

Gjon Muzaka
Vdiq më 1515 ose më vonë
Kombësia Shqiptar
Paraardhësi Gjin Muzaka
Pasardhësi Teodori, Adrian dhe Kostandine

Në vitin 1510 ai shkroi Breve memoria de li discendenti de nostra casa Musachi (Kujtim i shkurtër mbi pasardhësit e familjes sonë të Muzakajve). Vepra e tij u botua ne Chroniques gréco-romainesKarl Hopf, Paris 1873, p. 270-340.[2]

BurimeRedakto