Gjuha holandeze (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermanike Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në Holandë, Belgjikë dhe Surinam, por edhe në disa rajone në Francë dhe Gjermani.

Gjuha holandeze
RajoniEvropë
Folës amtare
30 milion
Familje gjuhësore
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Holandë
Surinam
Belgjikë
Rregulluar ngaNederlandse Taalunie
Kodet gjuhësore
ISO 639-1nl
ISO 639-2dut
ISO 639-3