Hape menynë kryesore

Gjuha afrikane (afrikanisht Afrikaans) - Gjuhë zyrtare në Afrikën e Jugut, e prejardhur nga holandishtja.

Gjuha afrikane
Flitët në Afrika e Jugut, Namibia, Bocvana, Lesoto, Suazilandia
Folësit
Përgjithshëm 6,45 milion
Filogjeneza
Statusi zyrtar
Zyrtare Afrika e Jugut
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 af
ISO 639-2 afr

Shiko dhe këtëRedakto