Gjuha holandeze (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermane Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në Holandë, Belgjikë dhe Surinam, por edhe në Francë dhe Gjermani nga kolonitë holandeze.

Gjuha holandeze
RajoniEvropë
Folës amtare
30 milion
Familje gjuhësore
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Holandë
Surinam
Belgjikë
Rregulluar ngaNederlandse Taalunie
Kodet gjuhësore
ISO 639-1Stampa:ISO 639-1
ISO 639-2Stampa:ISO 639-2
ISO 639-3