Gjuha kazake

Gjuha kazake (kazakishtja) (kazakisht қазақ тілі, қазақша [zyrtarisht mënyra cirilike e te shkruarit], qazaq tili, qazaqşa [jozyrtare menyra latine e te shkruarite ; e vjetra menyra arbike e te shkruarit قازاق تيلى ose قازاقشا) është gjuha qe kryesisht flitet ne Kazakistan dhe Azisë Qendrore dhe i përket degës kiptcake te gjuheve turke. Është gjuha që flitet nga ... folës.

RajoniAzi
Familje gjuhësore
Default
  • '
Kodet gjuhësore
ISO 639-3