Gjuha lituane (lituanishtja) është gjuhë zyrtare e Lituanisë dhe flitet nga 4 milion folës. Emri lituan për gjuhën është : lietuvių kalba. Lituanishtja është një gjuhë tipike e grupit indo-evropian baltik, e cila flitet kryesisht në Lituani dhe përdoert si një nga gjuhët zyrtare në Bashkimin Europian dhe nga minoritete të ndryshme në Estoni, Letoni, Rusi, Poloni, Bjellorusi, Gjermani dhe Finlandë.

Gjuha lituane
Flitët në Lituania
Folësit
Përgjithshëm 4 milion
Taksonomia
Filogjeneza Indo-Evropiane
 Gjuhët baltike
Statusi zyrtar
Zyrtare Lituania
Rregullohet nga Komisioni i Gjuhës Lituane
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 lt
ISO 639-2 lit


Historia e gjuhësRedakto

Shtrirja demografike e folësveRedakto

AlfabetiRedakto

Aa Ąą Bb Cc Čč Dd Ee Ęę Ėė Ff Gg Hh Ii Įį Yy Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Rr Ss Šš Tt Uu Ųų Ūū Vv Zz Žž

Shiko dhe këtëRedakto