Gjuha malteze

Gjuhë semitic i afro-azianit

Gjuha malteze ose maltezishtja (maltezisht Malti) i takon degës se gjuhëve perendimore Maltës. Ajo është gjuhe më e folur në Bashkimi Evropian dhe renditet ndër gjuhët botërore.

Gjuha malteze
Flitët në Malta
Vendi Evropa Jugore
Folësit
Përgjithshëm 400 mijë
Taksonomia
Filogjeneza Afro-Azia
 Semitike
Statusi zyrtar
Zyrtare Malta
Bashkimi Evropian
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 mt
ISO 639-2 mlt