Gjuha Ndebele është gjuhë afrikane e grupit Nguni. Kjo gjuhë bën pjesë në familjen e madhe të gjuhëve Bantu, dhe flitet nga popullsia Ndebele.

Gjuha ndebele
Flitët në Zimbabve, Afrika e Jugut
Taksonomia
Filogjeneza Bantu

Kjo gjuhë gjendet në dy variante : gjuha ndebele veriore (e folur në Zimbabve, ngjashmëri me grupin Zulu) dhe gjuha ndebele jugore (e gjendur në Afrikën e Jugut, ndryshe njihet si ndebele Transvali).

Shiko dhe këtëRedakto

  Ky artikull në lidhje me Gjuhësia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.