[1]Glosselytrodea është një rend i zhdukur insektesh, që përmban rreth tridhjetë specie. Të dhënat e saj fosile datojnë nga Permiani në Jurasikën e Epërme dhe shpërndahen në të gjithë Euroazinë, Amerikën dhe Australinë. Klasifikimi i tij është i pasigurt, por mund të jetë i lidhur ngushtë me Neuropterida ose Orthoptera.

Një argument i vazhdueshëm nëse kjo specie bie nën klasifikimin Neuropterida ose Orthopetra ka vazhduar për dekada, por shkencëtarët i referohen klasifikimit të tij përmes specifikimeve të tilla si struktura e krahut dhe organizimi gjenetik. Urdhri Glosselytrodea rezonon tek speciet Neuropterida përmes formës konstruktive të krahëve të saj ndërsa lidhet me speciet Orthoptera përmes organizimit të venave të saj.

  1. ^ Chatzimanolis-Engel, Stylianos & Michael (1 nëntor 2011). "Glosselytrodea". Wikipedia (në anglisht): 1 – nëpërmjet Diochus_electrus_ZooKeys-138-065-g001a.jpg.