Gnaeus Cornelius Scipio Calvus

Gnaeus Cornelius Scipio Calvus († 211 p.e.s.) ishte një gjeneral romak një burrë shteti.

Gnaeus ishte një djalë i Lucius Cornelius Scipio dhe vëllau i Publius Cornelius Scipio. Më 222 p.e.s. ishte Konsull dhe luftoi në Luftën e Dytë PunikeGadishullin Iberik. Gnaeus Cornelius Scipio Calvus u vra në një betejë në vitin 211 p.e.s..

Lidhje me JashtëRedakto