Gomari shtëpiak (Equus africanus asinus) është një kafshë shtëpiake e përhapur në gjithë botën. Forma a tij baze është gomari afrikan, kurse gomari aziatik nuk u kthye ndoshta kurrë në shtëpiak.

Gomari.jpg

KarakteristikatRedakto

Në ndryshim nga kali shtëpiak, patkoi i gomarit është i përshtatshëm për një ecje në një truall të gurt dhe jo të rrafshët.

Shih edheRedakto

Lidhe faqeshRedakto

  WikiFjalori: Gomari – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë