Google Video është motor kërkimi për shpërdarje falas të video copëve, shërbim i kompanisë Google Inc.. Ky motor këkrimi lejon që çdokush të ngarkojë video copa në serverët e Google-s dhe cdo kushë t'i shikojë dhe shkarkojë ato copa. Gjithashtu disa video ofrohen për shitje përmes shërbimit të kompanisë njohur si Google Video Store.

Shërbimet kryesore të këtij projekti të kompanisë Google janë: ngarkimi falas i video copave, shkarkimi falas i video copave, kërkimi i video copave (përmes motorit të kërkimit) si dhe munësia e lidhjes së video copave në amëzat tjera të internetit.

Video copat e ngarkuara automatikisht në serverin e kompanisë konvertohen në formatin .gvi që do të mund të zhvillohen përmes programit kompjuterik Google Video Player.

Shpërndarja e video copave Redakto

Google shërbimin e shpërndarjes falas të videove e filloi përmes mbledhjes së nyjeve të cilat përmbanin video dhe prezentimin e tyre përmes motorit të kërkimit. Pastaj kompani ofroi mundësinë e ngarkimit falas të video copave në serverët e tyre.

9 tetor të vitit 2006 kompania Google bleu ish konkurentin kryesorë YouTube për $1.65 miliard Dollarë Amerikanaksione. Megjithë përvetësimit të kësaj kompanie prap se prap kjo do të mbetet ndaras për një të ardhme të pa caktuar, edhepse Google tanimë ka filluar bshkëdyzimin e funksioneve të njërës bazë të të dhënave me tjetrën.[1].

Video përmbajtja Redakto

Flash Video Redakto

Ngarkimi i video copave Redakto

Shkarkimi i video copave Redakto

Votimi, komentim dhe të shikuarit e video copave Redakto

Kritikat Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ Google buys YouTube for $1.65 billion Arkivuar 10 mars 2007 tek Wayback Machine - Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead.

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto