YouTube

platformë amerikane e ndarjes së videove në pronësi të Google

YouTube është një platformë në internet që merret me shpërndarjen e videove, e themeluar nga Chad Hurley, Steve Chen dhe Jawed Karim14 shkurt 2005. Në nëntor 2005 ata fituan kapital nga Sequoia Capital kështu që në muajin dhjetor përfundimisht u lëshua për përdorim.

YouTube LLC
Webfaqjahttp://www.youtube.com
Tipi i faqesvideo
Gjuha(t) e gjendshmeAnglisht, dhe afro 80 gjuhë të tjera
PronariYouTube Inc. 2005-2006
Google Inc. 2006-tash
Krijuar ngaYouTube
Lëshuar më14 shkurt 2005
Gjendja e tanishmeAktive

Nga kjo kohë Chad Hurley dhe Steve Chen mbeten si anëtarë të parë të bordit të udhëheqjes së kësaj korporate, pra njohur si CEO (shefë ekzekutivë).

Më 13 nëntor 2006, YouTube iu është shitur kompanisë Google LLC për 1.65 miliardë dollarë amerikanë.

Nga të dhënat e vitit 2022, YouTube ka mbi 800 milionë video në mesin e 37 milionë kanaleve në platformë. Pjesa më e madhe e videove ngarkohet në YouTube nga përdorues të ndryshëm individë dhe pjesa tjetër nga kompanitë multimediale si CBS, BBC, VEVO etj, të cilat i ofrojnë materialet e tyre në këtë platformë.

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto