Hape menynë kryesore

British Broadcasting Corporation, ose shkurt BBC (shqip: Rrjeti Transmetues Britanik) është rrjeti më i madh transmetues në Botë.

Numëron mbi 28,500 punëtorë dhe ka një buxhet vjetor prej £4 miliardë.[1][2]

E themeluar më 18 tetor 1922 me emrin British Broadcasting Company Ltd, më pas i është dhënë Karta Mbretërore dhe u shëndrrua në televizion publik, koorporatë e shtetit më 1927. Koorprata krijon disa programe dhe shërbime informative, duke transmetuar globalisht në televizion , radio, dhe Internet. Misioni i filluar i BBC-së është "të informojë, edukoj dhe të zbaviz" ( siç u tha edhe nga Parlamenti Britanik në kartën e BBC-së);[3] Motoja e saj është "Kombi do të Flasë Paqe ndaj Kombit".

Shih dhe këtëRedakto

Burime të dhënashRedakto

  1. ^ Susan Pharr; Ellis Krauss (1996). Media and Politics in Japan. University of Hawaii Press. f. p.5. ISBN 0-8248-1761-3. 
  2. ^ "Financial Times website: Encouraging information sharing". Marrë më 2008-05-02. 
  3. ^ "BBC website: About the BBC - Purpose and values". Marrë më 2006-07-06. 

Lidhje e jashtmeRedakto

  Commons: BBC – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale