Gracie Films është kompani produksioni për film dhe televizion e bazuar në Kaliforni, themeluar nga James L. Brooks në vitin 1986. Kompania ka prodhuar shumë filma dhe seri televizive të shpërblyera, përfshirë Broadcast News, Jerry Maguire, dhe më e njohura The Simpsons. Kompania kryesisht është e lidhur me studion filmike dhe distributorin Sony Pictures Entertainment, por akoma ka një zyrë në kompleksin 20th Century Fox pasi që The Simpsons akoma prodhohen aty.

Historia Redakto

James L. Brooks themeloi kompaninë e prodhimit me ndihmën e 20th Century Fox në vitin 1976, e cila u emërua sipas komedienit Gracie Allen. Kompania ishte themeluar që “të ofroj skenarist të vërtetë me mjet për të bërë filmat e tyre”. Me anë të kësaj kompanie, Brooks hoqi frenat për The Simpsons kur erdhi tek skenari i serialeve, pasi që fuqimisht besonte që ata ishin pjesa më e rëndësishme e procesit.[1] Indie, Inc e përshkroi atë si "Gracie Films, kompania prodhuese e James L. Brooks dhe Polly Platt, që ishte në lidhje me Columbia."[2]

Lokacioni Redakto

Zyra prodhuese e kompanisë është e vendosur në Sidney Poitier Building në kompleksin e Sony Pictures Studios në Culver City, Kaliforni.

TV serialet dhe filmat më të njohur të prodhuar Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Referime & burime Redakto