'Guvernatori ose Philip Blake (Sezoni 3 - 5) është nje nga personazhet te The Walking Dead, interpretuar nga David Morrissey.

Guvernatori eshte nje personazh i cili shfaqet gjate sezonit te trete dhe te katert si dhe si allucinacion i Tyresse ne sezonin e peste. Eshte lideri i Woodbury nje komunitet me rreth 70 banore rreth te cileve i ka mbushur me genjeshtra. Sapo bien ne gjurmet e burgut perpiqet me cdo gje per ta marre ate duke deshtuar ne sezonin e trete, pasi Rick i kundersulmon ne Woodbury duke e shkaterruar si komunitet. Arrin te shkaterroje burgun ne mesin e sezonit te katert me ndihmen e nje tanku nga grupi i Martinez, ish tenentit te tij. Vdes gjate sulmit te burgut, i qelluar per dekje nga Amber, motra e Tara, si shkaktar i vdekjes se vajzes se saj. Gjate sulmit te burgut perdor shpaten e Michonne per te prere koken e Hershel.