Prefekti Komedi nga Besim Levonja.

Artisti i Popullit Robert Ndrenika interpreton Qazim Mulletin. Një punë e Besim Levonjës, komedia “Prefekti” përqesh dhe tallet me prefektin e Tiranës gjatë kohës së pushtimit fashist, Qazim Mulletin dhe një vartës të tij që ishte drejtues i policisë së Tiranës po në atë kohë, Mon Kukaleshi. Kjo komedi bazohet në stereotipa dhe krijon vetëm të tilla.

Tiranasit e vjetër apo autoktonë paraqiten si injorantë, të korruptuar, fetarë (kjo në atë kohë kishte kuptim negativ duke qenë se shënjestronte reaksionarët dhe njerëz që gjithsesi ishin kundër rrymës së asaj kohe); fshatarët që banonin afër Tiranës si të trashë, fanatikë etj.

Edhe një personazh nga Luma (veriu) që arrestohet gabimisht, paraqitet në mënyrën më të keqe, si analfabet që shiste salep me ibrikë në duar dhe ishte gati të denonconte këdo para autoriteteve.

E folura në dialekt ose me fjalë të huazuara e personazheve është bërë me qëllim shumë e fortë, për të stigmatizuar grupet shoqërore nga vinin personazhet e komedisë. Këto stereotipa gjenden edhe në filmat e tjerë të prodhuar gjatë kësaj kohe.

AKTORETRedakto

Robert Ndrenika

Ferdinand Radi

Sulejman Pitarka

Gjon Karma

Loro Kovaçi

Ndrek Shkjezi

Anastas Kristofori

Esma Agolli

Lazër Vlashi

Drita Haxhiraj

Avni Resuli

Sajmir Huta

Ilia Shyti

Zana Zekthi

Besaa Imami

Fatos Haxhiraj

Merkur Bozgo

Leonard Deliu

Petraq Xhillari

Gjovalin Gjoka

Vladimir Saliu

Agim Brojka etj...