Hajmeli është një fshatBashkinë Vau-Dejës[1],rrethin e ShkodrësShqipërisë. Shtrihet në zonën e Zadrimës, ku 2000 vite më parë ka qenë i mbuluar me ujë.

Hajmeli

Pozita Gjeografike

Redakto

Siperfaqja e Hajmelit është rreth 30,60 km2. Kufizohet në veri me Vaun e Dejës, në perëndim me Bushatin, në lindje me Mnel-Vig dhe në jug me Blinisht dhe Dajç të rrethit të Lezhës. Koordinatat e saj janë 41°57'11" N dhe 19°38'16" në DMS (gradë Minuta Sekonda) ose 41.9531 dhe 19.6378 (në gradë dhjetore).

Maja e Shitës

Redakto

Maja e Shitës është një mal që ndodhet në Hajmel, Shkodër, Shqipëri. Lartësia e terrenit është rreth 610 metra dhe është terren jo i thepisur. Mund te ngjtet me këmbë dhe në majë të tij është i vendosur një kryq rreth 10 m i lartë.

Klima gjatë stinës së verës është i thatë dhe i nxehtë, ndërsa dimri është i ftohtë dhë i lagësht.

Referime

Redakto
  1. ^ "Bashkia Vau i Dejes" (në shqipe).{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjuhë e panjohur (lidhja)

Shih edhe

Redakto