Nënshati është një fshatkomunën Hajmelrrethin e ShkodrësShqipërisë.Nënshati eshte fshati i fundit i Shkodres ku pas ketij fashti hyni ne lezhe duke filluar nga fshati Krajen.Nënshati eshte i njohur per veshet tradicionale si dhe per ushtrimin e fese katolike dhe aktiviteteve te saj, ku mund te gjeni disa kisha te ndertuara.Nenshati eshte nje zone me nje popullsi jo shume te madhe sepse me kalimin e kohes njerezit kane emigruar jashte shtetit duke zbritur numrin e banoreve. Pjesa me e madhe e popullsise jane te moshuarit dhe ato te moshave 45-60 vjeq.Persa i perket pjeses se tradites Nënshati shquhet per ushqimet dhe veshjet tradicionale ku ruhen deri me sot me shume fanatizem.Kishat e fshatit Nenshat jane shume te vjetra dhe lart neper male.Nenshati eshte nje nga fshatrat me te vjeter te veriut.

Nënshati
Popullsia
 • Gjithsej2.981


Gjon Lazri {Nenshat,Shkoder

Map