Rrethi i Shkodrës është njëri nga 36-të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Shkodrës. Rrethi i Shkodrës ka 185,612 banorë (sipas 2009), një sipërfaqe prej 1,631 km² dhe kryeqendër Shkodrën.

Rrethi i Shkodrës në Hartën e Shqipëri

Coordinates: 42°30′N 19°23′E / 42.5°N 19.38°E / 42.5; 19.38

link={{{të çon}}}

Ndarja administrativeRedakto

Rrethi i Shkodrës përfshin nën administrim 2 bashki dhe 15 komuna që janë:

Vëndbanime të tjera të njohura në këtë rreth janë:

Shiko edheRedakto