Hape menynë kryesore

Krahina etnografikeRedakto

Postriba është rrethinë etnografike që përfshin fshatrat rrëzë maleve Maranaj e Cukal, në të dy anët e lumit Kir, duke shkuar në Veri deri afër Sheut të Rrjollit. Si qendër është fshati Drisht me kalanë e tij historike. Në të kaluarën baza ekonomike e postribasve ishte blegtoria. Ata merreshin kryesisht me kopshtari dhe rritjen e duhanit. Pas viteve 1990 rrënimi i përgjithshëm dhe zhvendosja e pakontrolluar ka prekur edhe këtë zonë. Më herët organizimi e marrëdhëniet shoqërore rregulloheshin sipas kanunit tradicional të Malësisë. Veshja e burrit ishte një urë ndërlidhëse në mes të veshjes së qytetit të Shkodrës e të Malësisë, ndërsa veshja e gruas kishte tipare të veçanta.

VendbanimetRedakto

BurimetRedakto

Shiko edheRedakto