Halil Mato

Halil Mato lindur në Fterrë më 10 korrik 1910 – vdekur më 1996 në Tiranë ushtarak.

Halil Mato

Shkollimi

Redakto

Në Fterrë,kreu dhe arsimin fillor. Shkollën e xhandarmërisë e kreu në Durrës në vitet 1930 - 1932.

Punoi si ushtarak. Mori pjesë aktive në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe kreu dhe detyrën e komandantit të Çetës Territoriale të Fterrës, të rojes partizane dhe u zgjodh nënkryetar i Këshillit Krahinor të Kurveleshit nga viti 1943 deri në dhjetor të vitit 1944.

Pas Luftës së Dytë Boterore punoi si nënoficer në ushtri.

Literatura

Redakto

"Enciklopedia e Kurveleshit" f 259 Toena Tirana 2009