Mi-4
Mil Mi-4 Szolnok 2010 01.jpg
Tipi Helikopter transporti
Vendi i origjinës Bashkimi Sovjetik
Historia e shërbimit
Në shërbim 1952
Përdorur nga Bashkimi Sovjetik etj.
Historia e Prodhimit
Dizenjuesi Fabrika e Helikopterëve Mil Moscow
Dizenjuar 1951
Prodhuar 1951-1979
Numri ndërtuar mbi 4,000 përfshirë dhe versionin kinez Harbin Z-5
Variante Harbin Z-5


Specifications (Mi-4A)Redakto

Të dhënat prej www.globalsecurity.org/military/world/russia/mi-4-specs.htm

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: Një ose dy pilotë
 • Kapaciteti: 16 trupa ose deri në 1,600 kg (3,520 lb) ngarkesë
 • Gjatësia: 16.80 m (55 ft 1.4 in)
 • Diametri i Rrotorit: 21.00 m (68 ft 11 in)
 • Lartësia: 4.40 m (14 ft 5 in)
 • Sipërfaqja helika e krahëve: 346.4 m² (3,727 ft²)
 • Pesha pa ngarkesë: 5,100 kg (11,220 lb)
 • Pesha me ngarkesë: 7,150 kg (15,730 lb)
 • Pesha e ngritjes: 7,550 kg (16,610 lb)
 • Motorri i avionit: 1 × Shvetsov ASh-82V motorr radial, 1,250 kW (1,675 hp)

Performanca

 • Shpejtësia maksimale: 185 km/h (116 mph)
 • Rrezja: 500 km (313 mi)
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 5,500 m (18,040 ft)
 • Shpejtësia e ngritjes(në lartësi): m/s (ft/min)
 • Ngarkesa e diskut të helikës: 41 kg/m² (8 lb/ft²)
 • Raporti fuqi/peshë: 0.21 kW/kg (0.13 hp/lb)