Henry Norris Russell

astronom amerikan

Henry Norris Russell (Oister Bay, 25 tetor 1877 - Princeton, 18 shkurt 1957) ka qënë një astronomë amerikan, i cili ka ideuër në vitin 1910, së bashku me Ejnar Hertzsprung Diagrami H-R, për të klasifikuar yjet në bazë të nxehtësisë, dritës edhe madhësisë.

Shpërblime

Redakto
  • Medalje Ari të Royal Astronomical Society (1921)
  • Medalje Henry Draper (1922)
  • Medalje Bruce (1925)

Disa vende, objekte dhe mirënjohje e mbajnë emrin e tij.

Artikuj të ngjashëm

Redakto