Ejnar Hertzsprung (Kopenhaga, 8 tetor 1873 - Roskildë 21 tetor 1967) ka qënë një astronomë dhe kimikë danezë. Bashk me Henry Norris Russell, në 1910 ka ideuar diagramin H-R, për të klasifikuar yjet.

Ejnar Hertzsprung
Informacione
Ditëlindja:8 tetor 1873
Vendlindja:Kopenhaga, Danimarka
Vdekur më: 21 tetor 1967
Vendvdekja:Roskildë
Aktiviteti:Astronomë, kimist
Nënshtetësia:Danimarkë

Ka zbuluar dy asteroid, njerin në 7 korrikë 1924, dhe tjetrin në 25 shtator 1929.