Hershel Greene është nje nga personazhet te The Walking Dead. Ai i luajtur nga Scott Wilson eshte kryefermeri i fermes ku te mbijetuarit e grupit te Atlantes gjejne strehim. Mendon ne fillim se te vdekurit mund te sherohen ndaj mban te gjithe te shnderruarit ne plevicen e fermes dhe i ushqen me pula. Pikerisht ne plevice ndodhej dhe vajza e Carol Sophia e cila goditet ne koke nga Rick duke i dhene fund vuajteve. Ish i alkoolizuar dhe veteriner. Jep ndihmen e pare per Carl kur ai plagoset padashje nga Ottis. Rick duke pare se i duhet nje mjek per lindjen e Lori perpiqet ti mbushe mendjen per ta marre me vete. Pas sulmit te te vdekurve ne ferme bashkohet me grupin e Rick bashke me dy vajzat e tij, Maggie dhe Beth. Ne sezonin e trete humbet nje kembe pasi kafshohet nga nje i vdekur ne Burg. Ne sezonin e katert pasi Rick terhiqet nga udheheqja e grupit, ben pjese tek keshilli mbikqyres dhe gjen nje kure per virusin e rene ne Burg. Merret peng nga Guvernatori i cili i pret koken gjate sulmit final te Burgut.