Hidrocentrali i Vaut të Dejës

liqen

Hidrocentrali i Vaut të Dejës nisi të ndërtohej më 1967 dhe u vu në shfrytëzim më tetor 1971. Ka digën e Zadrejës dhe një në Qyrsaq te ndertuara mbi kaskaden e lumit Drin. Këto diga krijojnë një rezervuar, (Liqenin e Vaut të Dejës) me vëllim 580 milionë metër kub ujë.


Shiko edhe këtëRedakto