Hiperboloidi është sipërfaqe e gradës së dytë e cila klasifikohet në bazë të napëve. Varrësisht se ka një apo dy napë flitet për:

Hiperboloidi

Hiperboloidin me një napë gjegjësisht sipërfaqen e gradës së dytë që përcaktohet me ekuacionin në formulën kanonike[1]: dhe Hiperboloidi me dy napë gjegjësisht sipërfaqja e gradës së dytë që përcaktohet me ekuacionin kanonik[1]:

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979


  Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.