Hira (arabisht: حراء‎‎) ose Shpella e Hirës (Arabisht: غار حراء) është shpellë rreth 3 kilometra larg Mekës. Hira është vendi ku muslimanët besojnë se Muhammedi e morri shpalljen nga Allahu nëpërmjet engjëllit Xhebrail. Shpella është 3.7 metra gjatësi dhe 1.60 metra gjerësi. Lartësia e shpellës është 270 metra.[1]

Hyrja për në shpellë

ReferimetRedakto