Hispaniola është një ishull në Karaibe. Hispaniola rrjedh nga fjala spanjishte:La Española. Hispaniola përfshin dy shtete, Haitin dhe Republikën Dominikane. Ka rreth 76,480 km2 dhe dendësi prej 236 per km2, nga numri i banorëve në vitet e fundit ka qenë 18,072,315,[1][2] por pas Tërmetit në Haiti që ndodhi në janar të vitit 2010, numri i banorëve është zvogëluar. Hispaniola është edhe i njohur si ishulli i dytë më i madh në karaibe (Pas Kubës).

Ishulli Hispaniola

ReferimetRedakto