Koordinatat: 14°18′48″V 75°29′26″L / 14.3132°V 75.4906°L / 14.3132; 75.4906

Karaibet (ishujt karaibe) (anglisht: Caribbean; holandisht: Caraïben; frëngjisht: Caraïbe ose Antilles; spanjisht: Caribe) janë një rajon që përbëhet nga Deti Karaib, ishujt e tij (shumica e të cilëve e përkufizojnë rajonin), oqeani Atlantik, si dhe shtetet rreth. Rajoni ndodhet në juglindje të Amerikës Veriore, në lindje të Amerikës Qendrore, dhe në veri të Amerikës Jugore.

Karaibet