Zakonisht nëpër plazhe kur deti është i trazuar ,takohen masat e qulleta si xhelatinë ne formë pak a shumë te rrumbullakta . Pa ngjyrë , në ngjyrë te qumështit afersisht. te kalterta i quajmë hithra (kandila) të detit. Ato njihen me këtë emer pasi po te preken ato shkaktojne djegje dhe dhimbje te medha sikur te ishin hihra te vertete. Ato shumohen vetem me veze.Diametri i tyre mund te jete nga 1 cm deri ne 1 meter.