Hoti i Ri është një fshatkomunën Rrethinatrrethin e ShkodrësShqipërisë.

GjeografiaRedakto

HistoriaRedakto

Ikanakë nga Traboini i Hotit pas përcaktimit të kufijve dhe fatkeqësisë së mbetjes të trevave shqiptare në territorin e Malit të Zi, u vendosën në afërsi të Shkodrës duke formuar fshatin e Hotit të Ri.[1]

DemografiaRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Elsie, Robert (2015). The Tribes of Albania: History, Society and Culture. I.B.Tauris. f. 57.  978-1-78453-401-1.