Hugo Grotius (10 prill 1583 - 28 gusht 1645) ishte jurist, filozof, shkrimtar dhe diplomat hollandez, i njohur ndryshe edhe si Huig de Groot ose Hugo de Groot. Ai së bashku me Alberico Gentilin dhe Francisco de Vitorian vëndosi themelet e së drejtës ndërkombëtare të bazuar në ligjin natyror (natural law).

Hugo Grotius
Michiel Jansz van Mierevelt - Hugo Grotius.jpg
Portreti i Hugo Grotius nga Michiel Jansz. van Mierevelt, 1631
Emri Hugo Grotius
Lindja 10 prill 1583
Vendlindja Delft, Holandë,Republika Holandeze
Vdekja 28 gusht 1645 (62 vjç)
Vendvdekja Rostock, Suedi
Era Filozofia e shekullit 16
Rajoni Filozofia perendimore
Shkolla/tradita Ligji natyror
Interesimet Filozofia e luftës, Ligji ndërkombëtar, Filozofia politike
Ide të famshme "Teoricijent i të drejtave natyrore
Annotationes ad Vetus Testamentum, 1732

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.