Ilir Bano

politikan shqiptar

Ilir Bano i lindur në Lushnjë, është deputeti i partisë Demokratike,dhe nënkryetar i grupit parlamentar të partisë Demokratike. Ka mbaruar fakultetin Gjeologji-Miniera, një inxhinier i shquar. Sekretar organizativ i PD-së, Sekretar për burimet njerëzore në PD,Nënkryetar i Komisionit Hetimor për hetimin e tregut monopol të telefonisë celulare dhe përgatitjen e rekomandimeve për liberalizimin e këtij tregu në Shqipëri.

Ilr Bano është deputet në Kuvendin e Shqipërisë që nga viti 1997.