Institutit e Lartë Pedagogjik të krijuar në vitin 1952. Ky Institut i ngritur në Tiranë ka qene instituti i parë në Shqipëri për përgatitjen e mësuesve me arsim të lartë për shkencat shoqërore dhe natyrore.

Shih edhe

Redakto