Instituti Kombëtar i Statistikave (spanjisht: Instituto Nacional de Estadística, INE) është organizatë zyrtare në Spanjë që mbledh statistika për demografinë, ekonominë, dhe shoqërinë spanjolle. Çdo 10 vjet, kjo organizatë zhvillon një regjistrim kombëtar. Regjistrimi i fundit u bë në 2001.

Selia INE, Madrid.

Lidhje të jashtme Redakto