Irina Hysi

 • Irina Hysi Irina Hysi (lindur më 7.12.1969) nga Tirana është një poete & Piktore shqiptare, Studiuese e Artit, fituese e 3 cmimeve analiza e veprës nga revista Obelisk, organizuar nga ADA. Irina është organizatore e ekspozitave në  "Galllery Irina Tirana ". Ajo u diplomua për Master në Menaxhim art dhe psikologji organizative, shkëlqyeshëm {UMSH} dhe ish nxënëse e piktorit, Mjeshtrit të Madh Janni Morales, Athinë ( Greqi). 2001.
  • Punimet -Libri: Ciklon ka tërhequr vëmendjen e publikut, me analizë nga Mjeshtri i Madh Miho Gjini. Libri  poetik "Zonjëzemra"- u cilësua si një liber i rrallë me fjalë të reja  të gjetura që nga titulli. Irina  drejton një galeri  arti ku organizon ekspozita me veprat e  artistëve shqiptar. Ajo flet dhe shkruan Greqisht dhe ka përkthyer veprat e poetit grek C. Kavafi.  Lista e disa prej veprave të saj të publikuara përfshin:
  • REBUS RUBIN
  • CIKLON
  • ZONJËZEMRA
  • MALREALI
  • Botim Shkencor I librit:-  Krijimtaria Psikologji organizative
  • Krijimtaria si rëndësi dhe ndikim në vetmi në ndërgjegjësimin  e  shoqërisë njerëzore civile / Irina Hysi. etj Referencat
  • ZONJËZEMRA Autori: Irina Hysi
  • ISBN: 9789928213082
  • https://www.poeticous.com/irina-hysi/poezia
  • ISBN 978-9928-362-69-8
  • https://allpoetry.com/poems/read_by/Irina_Hysi_Ma
  • https://allpoetry.com/Irina_Hysi_Ma