Isa Qosja lindi në vitin 1949Vuthaj"Malit të Zi" kurse tani, jeton dhe punon në "Prishtinë". Është regjisorë shqiptarë.

Biografia

Redakto

Isa Qosja është autor i shumë filmave artistik dhe dokumentarë, në mesin e të cilëve shquhet “Proka”, pjesëmarrës në shumë festivale ndërkombëtare, laureat i çmimit të parë dhe të dytë në Festivalin e Filmit “Shpresat e Reja” në Cannes Film Festival. Me filmin e dytë “Rojat e mjegullës” e tronditi "Republikën Socialiste Federative të Jugosllavinë" me fuqinë vizuale, guximin dhe trajtimin e vuajtjes së shqiptarëve në kohën e represionit të madh komunist. Pos shumë filmave tjerë, Qosja ka realizuar edhe filmin artistik "Kukumi". Kukumi është laureat i shumë çmimeve nëpër festivalet botërore. Po ashtu, ka realizuar dhe filmin "Tri dritare dhe një varje" 2014, ku ka marrë pjesë në "Festivalin e filmit në Sarajevë".

Isa Qosja është pedagog në Fakultetin e Arteve të "Universitetit të Prishtinës"Prishtinë, dhe ligjëron degën e regjisë së filmit.