Proka është një film shqiptar i vitit 1984. Në një vend ku mbretëron një etikë dhe psikologji provinciale, ku njerëzit jetojnë si parazitë dhe me mashtrime. Proka gjykohet se prish mentalitetin e provincës me atë qe nuk lutet për të rënë shi. Ai edhe në gjendje të tillë vazhdon në atë thatësirë të madhe të punojë. Me intrigat e tyre njerëzit e shpallin të rrezikshëm për rrethin dhe psiqikisht të sëmurë...

Proka
Proka
Regjia ngaIsa Qosja
Shkruar ngaEqrem Basha
ProdhuesiSejdi Rexhepi
Luajnë
KinematografiaAfrim Spahiu Milazim Salihu ass.
MontazhiAgron Vula
MuzikaKristë Lekaj

Kompania prodhuese
Kosovafilmi
Data e publikimit
1984
Kohëzgjatja
89
ShtetiKosova
GjuhaShqip

Të dhënat Redakto

 • Zhanri: Dramë
 • Regjia: Isa Qosja
 • Producent: Kosova Film, Prishtinë
 • Skenari: Eqrem Basha
 • Muzika: Krist Lekaj
 • Kamera: Afrim Spahiu
 • Asistent kamere: Milazim Salihu
 • Skenografia: Agim Çavdarbasha
 • Vendi i prodhimit: Jugoslavia-Kosova.
 • Montazhi: Agron Vula
 • Kohëzgjatja: 89 minuta
 • Teknika: Widescreen, kolor
 • Premiera: 24 qershor 1985.
 • Aktrojnë: Abdurrahman Shala, Andrijana Videnović, Dorata Kaminska
 • Faruk Begolli, Hazir Myftari, Muharrem Qena, Xhevat Qena, Xhevat Qorraj.

Përmbajtja Redakto

Çmimet Redakto

Ky film ka fituar çmimin “Shpërblimi Shpresat e Reja” Kanë 1988

Shiko dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

ProkaInternet Movie Database