Abdurrahman Shala (25 tetor 1922, Vushtrri9 mars 1994, Prishtinë) ishte aktor, producent, dhe skenarist filmi i gjeneratës së parë në kinematografinë kosovare. U lind në Vushtrri, ndërsa vdiq në Prishtinë, Kosovë. Abdurrahmani punoi si drejtor i parë i studios së parë filmike të Kosovës, të quajtur Kosovafilmi. Ai gjithashtu themeloj dhe udhëheqi Unioni i Artistëve të Filmit të Kosovës – UAFK deri në vitin 1990

Abdurrahman Shala
U lind në25 tetor 1922
Vdiq9 mars 1994
Prishtinë
KombësiaShqiptar

Vepra Redakto

Aktor Redakto

Skenarist filmi Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Abdurrahman Shala tek IMDb